Veel gestelde vragen over Let it Be

Wat kost het mij om deel te nemen?

Aan het deelnemen aan een groep, gesprek of activiteit zijn geen kosten verbonden. Het kost jou enkel de moeite, tijd en energie die je er zelf in wilt stoppen. Als er toch een kleine vergoeding wordt gevraagd, wordt dit van tevoren gecommuniceerd.

Wordt er gerapporteerd of teruggekoppeld aan mijn regulier behandelaar?

Nee, wij staan volledig los van alle andere behandelaars/behandelingen. Wij hebben geen direct contact met bijvoorbeeld de GgzE en je hoeft ons ook niet te laten weten waar en waarvoor je verder onder behandeling staat.

Hierdoor weet je zeker dat alles wat je vertelt veilig is en je er niet op aangesproken zult worden door bijvoorbeeld je Ggz-psychiater.
De doelen die we mogelijk samen schriftelijk opstellen zijn alleen inzichtelijk voor jou en (je begeleider van) Let it Be.

Ik heb geen (officiële) diagnose, mag ik toch deelnemen?

Ja, wanneer je problemen ondervindt in je dagelijkse leven door bijvoorbeeld gebeurtenissen uit het verleden kun je ook zonder diagnose bij ons deelnemen.

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee, je hebt geen verwijzing nodig. Het staat iedereen vrij om contact met ons op te nemen.

Kan ik altijd bij jullie terecht?

Wanneer je nog ‘actief’ in een verslaving zit en je daarmee aan de slag wilt, kan het zijn dat we je doorverwijzen naar een daarvoor geschikte instantie. Wij kunnen als Ervaringsdeskundigen namelijk alleen begeleiding bieden; geen behandeling.

Hoe kan ik me aanmelden voor een Herstelgroep?

Je kunt je aanmelden voor een herstelgroep via het contactformulier of door telefonisch contact met ons op te nemen. Na je aanmelding zal er een afspraak met je worden gemaakt voor een kennismakingsgesprek waarbij wordt gekeken naar je hulpvraag en, als je besluit om deel te nemen, in welke groep je het beste past. Hierna zal je direct kunnen starten in de groep. Er is geen verplichting om een minimale of maximale duur deel te nemen.